Flydende honning

RoskildeHonning

Honning fra Roskilde kommune

Flydende honning

Økologiske jordbær med honning og honningis

Den flydende honning er meget velegnet til at bruge i køkkenet. I dressinger, i brød og kager, henover noget blåskimmelost og som et ekstra smag- og sødestof i det varme køkken.

 

Det meste af det honning der sælges er krystalhonning - Det gælder også Roskilde Honning.

Når honningen kommer ud af tavlerne i slyngen er den flydende og helt klar. Forårshonningen vil i løbet af et par uger begynde at danne krystaller. For at krystaller ikke bliver for store og grove, rør biavleren i honningen mens krystallerne dannes. Der ved får man en lægger blød og smørbar honning. Alt efter smag og temperament kan krystallerne være større eller mindre.

Sommerhonningen fx lindehonningen kan holde sig flydende længe. Den vil lige stille danne krystaller i glasset. Det er ikke en fejl, men den naturlige proces. Ved juletid ligger der et par cm krystaller i glasset for måske til sidst at være hel krystallinsk. Honningen kvalitet og anvendelse i køkkenet er uforandret.

Hvis man gerne vil af med krystallerne, kan honningen varmes forsigtigt op til 40 grader. Den vil nu være flydende igen. Ved opvarmning vil honningens naturlige enzymaktivitet være forringet og honningens egenskab til at bage med vil være nedsat.